dilluns, 21 de setembre del 2009

HE TINGUT UN MALSON

Potser algú, o tothom, pensarà que amb tantes coses que passen al món i amb tants problemes reals que existeixen i que tinc, el malsón que vaig tenir l'altre dia és una frivolitat. Però ja és conegut per tots que el blog i la que escriu són frívols, banals, superficials i trivials. Dit això, explico el meu malsón.
L'altre dia, vaig sommiar, que estava a casa i anava a l'habitació, que en el seu dia, amb moltes ganes i il·lusió vaig fer fer a mida un armari i prestatges per posar els llibres i que volia fos la biblioteca, però coses que passen, els llibres són als prestatges, però la resta de l'habitació no queda desembrassada com per anar a llegir-hi que era el meu objectiu. Tot aquest rollo, serveix per dir que allà hi ha guardats la bicicleta, els esquís, les botes, les motxilles i atres estris per fer activitats vàries. Doncs això, entrava a l'habitació i em trobava un dels parells d'esquís, els que estan guardats en funda, fora de la funda i trencats, no era una trencadissa normal, estaven fets miques, destrossats.
La impressió era tan forta, que si algú pot pensasr que la meva reacció era cridar i posar-me com una moto, va errat. Els ulls em quedaven esbatanats i no em sortia la veu, només un fil de veu per poder preguntar: Que ha passat?. Pregunta, a la que, la meva mare em contestava, com sempre: Ah, no sé. Jo no he tocat res.
Em posava nerviosa i no em podia creure aquella destrossa, i em repetia a mi mateixa que no podia ser, que allò era fet a propòsit, que uns esquís ni que caiguin es poden trencar d'aquella forma. La meva mare, per tranquil·litzar-me em deia que no passava res, que tant feia, perque en tinc dos parells més i uns de nous i que aquests ja no els faria servir, a la qual cosa responia que és clar que els faria servir, que cada parell té el seu moment per ser usat i que a més en aquell parell, els hi tenia molt carinyo. En aquest punt em vaig despertar i després quan em vaig llevar al matí els esquís eren a la seva funda tal i com estava, la veritat, no he obert la funda per mirar com estan.
Com que mai no recordo els somnis, quan això s'esdevé em fa gràcia explicar-ho. Ho vaig fer a dues persones i a la meva mare, que em va dir: Clar, ja he de tenir jo la culpa! Les interpretacions que em van fer els altres no les explico per no donar idees a ningú. No crec que els somnis tinguin cap significat especial i si en Freud aixequés el cap, potser li agafaria alguna cosa, perque vaig llegir no fa gaire, que ara deien que no els somnis no tenen cap interpretació i no volen dir res. Si algú li veu alguna cosa i significat interessant que ho digui, ja explicaré després les interpretacions dels dos amics.
Mireia: No t'enfadis, us ho anava a explicar dinant, però m'ha fugit en canviar de tema.

6 comentaris:

Striper ha dit...

No entenc gaire de sons nomes et deitjoo que aquest mo deixio de ser un malson.

Jordi Casanovas ha dit...

interpretació patillera:

t'has de desfer de les "coses" velles encara que te les estimis i deixar pas a les noves.

Josep B. ha dit...

Això què els somnis no signifiquen res és una bajanada, altra cosa és que no prediguin el futur, que no ho fan (si no és un futur clar i diàfan, després m'explico)

Segurament el somni t'està recordant alguna cosa que et neguiteja, potser el veure't sense possibilitat de fer alguna cosa que fas des de sempre i que ja no podràs fer?


Respecte al tema del futur, hi han coses que son indefectibles, si no has estudiat el futur és que suspendràs l'examen, per exemple, no cal ser endeví per encertar-ho.

Josep B. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Joana ha dit...

Striper:
Esperem que sigui només un malsón

Jordi Casanovas:
Serà patillera, però és la més optimista.

Josep B.:
De moment, no sembla que hagi cap canvi en tot el que faig.

Ara explico les altres dues interpretacions i la meva, que també la tinc.
Un amic em va dir, i molt seriós, seria una mica semblant a l'interpretació d'en Josep, que l'esquí era l'oci, la meva llibertat i la meva mare, dient que ella no havia estat, és qui em coharta la meva llibertat. Una amiga, em va preguntar, si havia deixat de veure en algú que fes molt de temps que coneixia, que l'esquí trencat seria això, que s'ha trencat qualsevol altra cosa. No vaig voler explicar-ho, perque sinò condicionaria les interpretacions d'altres. Ja sé que els que em coneixen juguen amb aventatge. La meva interpretació va ser molt simple, un dia o dos abans, havia trobat els esquís relliscats en el moble, en un equilibri inestable i vaig fer el comentari que podrien caure i fer-se malbé o que algú es podria fer mal. I simplement això és el que vaig sommiar.

lisebe ha dit...

Doncs una mica tard però arribo, saps jo de sonmis no es que entengui..! nooo! el que passa es que en tinc un llibret que n'explica una mica..

Concretament d'això no en diu res, pero a mí en sembla que aquest somni té a veure amb alguna cosa que et preocupa molt i de la que tens por, el que siguin uns esquis vells deu ser alguna cosa antiga de la que encara no has trobat solució.. Bé això es el que penso.. Tu saps millor que ningú la solució i les teves preocupacions.

Petonets guapa