divendres, 4 de desembre del 2009

EL PORTA-ESQUÍS

Ja ho sé, aquesta foto ja l'he fet servir, però serveix pel propòsit.
Aquest, com ja sabeu tots, és el cotxe que tinc ara i el porta-esquís també, el vaig canviar quan el cotxe. L'altre porta-esquís, ja era vellet, més que no pas el cotxe i el vaig canviar de fet perque com que els esquís han canviat tant en tant poc temps, es rascaven tots els esquís i tota la protecció i no és plan.
De porta-esquís, hi ha de diferents tipus, no faré cap classe, però per que tothom es faci una idea del que vull explicar. Els que es veuen a la foto, són els de tota la vida, una barra de baca i al damunt es monta el porta-esquís, que aquest es diu de sandwich, així, hi ha diverses variants, i a mi em cal una escaleta per pujar els esquís, i un cop el poso quan comença la temporada, ja no el trec fins el final. L'altre tipus, és el magnètic, molt pràctic, perque cada dia quan arribes d'esquiar el treus i el deses al cotxe i no vas fent propaganda i el cotxe consumeix menys. Els magnètics, són una superfície plana, que és un iman, que s'enganxa al sostre del cotxe i no salten, que ningú es pensi que surtin disparats, en principi, si tot va bé i si no va bé, aquests estris porten una cinta que es traba amb la porta del davant per si de cas i tinguis temps de parar sense provocar un estropici a la carretera.
Després de tot aquest rollo, explico el que he vist avui. Aquest matí, quan marxava a treballar, en agafar la Meridiana, he vist un cotxe, que ja estava de pont, perque ja marxaven a esquiar. No sé com els haurà anat, perque portaven dos porta-esquís magnètics i cap anava assegurat amb la cinteta, que sembla xorrada, però aguanta. A més, els estris es veien vells i els imans amb el temps perden força. Els tenia al davant, i quan he pogut he canviat de carril, no volia veure uns esquís volant i caient damunt meu, amb totes les conseqüències, just al principi de quatre dies de festa. No entenc, com la gent s'aventura així, perque si tant se te'n refot la resta de gent, cal pensar pel que és teu, com el cotxe i els esquís.
Però no s'acaba aquí, després a la tarda, tornava cap a casa per la ronda de dalt, i no anava plena com em pensava que aniria i un cotxe, un seat cordoba o un d'aquests i duia el potaequipatges obert i li sortia un moble un bon tros i gairebé anava arrossegant.
Jo que he sacsejat les barres quan he acabat de posar el porta-esquís, per estar segura que aguanta i que no porto res mai penjant, potser sóc massa prim mirada!

3 comentaris:

Striper ha dit...

No es que siguis prinmirada es que amb la seguretat a la carretera no es pot jugar.

Mireia ha dit...

Joana, el portaesquis no és l'única raó del teu consum més alt;) Jo no baixo de 5.4. Com el portes ara?

I tu, anar bé per la carretera, que els altres facin el que els hi sembli però tu, bona nena!

Joana ha dit...

Striper:
De vegades, quan vaig per la caretera o per Barcelona mateix i veig segons que, penso que sóc incapaç, aniria patint tota l'estona.

Mireia:
En que el portaesquís no és l'única raó, estem d'acord. Estic en 7.1, he baixat una miqueta.
Saps que sóc bona nena i que tot ho lligo i tanco amb clau.