dimecres, 13 de gener del 2010

ELS MUNICIPALS I JO

Mireu l'enllaç, val la pena, no té res a veure amb l'entrada frívola i superficial.

De sempre he estat i ho continuo sent, molt reconsagrada en aparcar el cotxe. El meu pare ja ho era i el meu germà i la meva germana també ho són, així que deu ser genètic, en el sentit oposat, trobariem el meu tiet i els meus cosins, que tradicionalment han deixat aparcat el cotxe allà on els ha donat la gana, damunt la vorera, en doble fila. Les conseqüències tampoc han estat les mateixes, nosaltres ni una multa i ells una darrera l'altra, ens guanyen per golejada.
En general, respecto sempre els senyals i el que s'ha de fer. Si em diuen que no es pot parlar per telèfon, no parlo, un cop a Sant Cugat un municipal em va dir si m'enfotia d'ell, perque em va aturar i jo parlava per telèfon, era de feina, i el vaig fer esperar, no em va posar multa, em va dir que la propera si, però no hi va haver propera. Si tenen tallat un carrer i em desvien, pregunto, però si no em deixen passar no passo i faig la volta, com aquest estiu a Andorra, que em va tocar fer una santa volta perque havien tallat un carrer. Aquells senyals grocs que hi ha a les cruïlles, també els respecto, no paro damunt dels passos de zebra o de piatons. Diguem que sóc bona nena i em porto prou bé, la meva mama, diria que he estat ben educada i que a més he anat a colegi de "pago".

Però..., tot això s'esvaeix com la boira quan surt el sol, quan arribo a Masella. Això passa de fa un any, fins aleshores sempre havia aparcat bé i si em deien que anés a l'aparcament de terra, hi anava. Potser hi posava una mica de morro si em deien que havia d'aparcar molt lluny i li demanava al noi si segur que no havia cap lloc més aprop, són anys pujant i sovint el noi, sempre el mateix, s'apiadava de mi i em deia on podia trobar un lloc, val a dir, que sempre era quan he anat sola o ja havia deixat a tothom i descarregat.

Doncs, de fa un any, més o menys, sóc capaç de deixar el cotxe el doble fila, com es veu a la foto, tot el dia i anar-me'n a esquiar tan panxa, ep! hi ha truco. Sempre deixo les claus als de la botiga o al bar.

Fins aquí, no hauria cap cosa rara, deixo el cotxe mal aparcat, però controlat i si algú vol sortir pot fer-ho. Un monitor em deia fa uns dies: "Tu sempre tens el cotxe aquí al davant!" Quan va saber que el deixava així tot el dia, tampoc no es va posar les mans al cap, no sóc la única. Ara per Nadal, jo tenia el cotxe ben aparcat, on està el cotxe blau a la foto i em vaig estar dues hores i mitja per sortir, perque haver un que em va tancar i no podia sortir, finalment vaig sortir però va caler moure tot el que es veu a la foto i el que no es veu. L'endemà quan vaig tornar, vaig saber, que a l'individu li havien dit de tot menys guapo per haver deixat el cotxe malament i que ja havien trucat als mossos i aquell dia el municipal que va a controlar tot això (però només està fins les dues), em va moure uns conus per que aparqués i sabia que m'havien tancat. Vam pensar amb els nens, que el tio té control. Aquest dissabte passat, com molts dies, arribo que tinc pipí i vaig deixar el cotxe de mala manera, per anar al lavabo i després anar a aparcar i quina va ser la sorpresa, que el municipal em va cridar: "Joana!, espera, entra'l una mica més i ja està, que aquests no surtiran, que són uns monitors i no pleguen fins tard i tu ja hauràs baixat un altre cop" Em va guiar en la maniobra per ajustar el cotxe i tot.
Jo no he fet res, hauré de preguntar com es diu aquest home, per si em torna a dir alguna cosa o si li he de dir jo, que sempre està bé estar a bones amb l'autoritat, però això només em passa a Masella, a Barcelona, la urbana no és tan comprensiva amb mi.

6 comentaris:

Jordi Casanovas ha dit...

tu el que ets és una enxufada, on s'és vist que el municipal et conegui pel nom!? ;)

Joana ha dit...

Jordi:
No sóc cap enxufada, li vaig haver de demanar a un amic si ell també havia sentit el mateix que jo, perque em semblava estrany que el municipal sabés el meu nom. Però, millor així i que duri, que val més caure en gràcia que ser graciós!

Mireia ha dit...

Nena, tans anys d'anar allà mateix t'han de conèixer per .... no? Això ho hauries d'ampliar a d'altres zones, aniria de bé de vegades

Juan Duque Oliva ha dit...

Eso es que les gustaste y querían tema, jejeje.

Ya estoy casi de vuelta mujeee, es que he estado con un resfriado horroros sin ganas de enchufar esto.

Besos

Joana ha dit...

Mireia:
I tant! Aniria de bé poder fer-ho a Sabadell. De totes formes, saps que quan vaig a pobles on hi ha massa lloc per aparcar també m'atabalo, manca de costum!

Luz de Gas:
Uno de mis amigos me dijo lo mismo que tu, pero se benefician todos.
No habrás tenido la Gripe mediática, pues nada, si ya estás mejor, volveremos a verte.

Yvonne ha dit...

Juani quin bon rollo q tens amb els municipals no tu??es q ets la reina de Masella, fins i tot els municipals ho saben!!