dilluns, 29 de juliol del 2024

El google maps

Sant Google i tots els seus complements, són molt útils i de gran ajuda. Però vull parlar del google maps com es pot suposar pel títol. 

Aquesta eina, va molt bé per poder trobar com anar als llocs i també donar una idea del temps que es pot trigar a fer el recorregut, de vegades, proposa rutes alternatives, si hi ha peatges o no, la ruta més ràpida i la ruta més curta, que no sempre la més curta és la més ràpida. Marca segons color l'estat del trànsit, si hi ha o no alguna retenció i aquí és on volia anar a parar. Hi ha 3 colors, blau, sense cap incidència, taronja, circulació intensa i vermell, embús total!!! Sovint però, el criteri no hi té res a veure, si hi ha un semàfor i hi ha tres cotxes parats, posarà color taronja, encara que els cotxes passin en un sol semàfor, ens pot posar el mateix color quan calen 3 semàfors per poder passar. Si hi ha color vermell, llavors tremola, però potser no és tan dramàtic i penses que t'hi quedaràs a viure i no és així, d'altres vegades sí, vas a passar la tarda. Per això dic que el criteri no sempre és el mateix, per posar un exemple, la rotonda d'entrada a Tremp, en condicions normals, pot tenir color vermell, només per que hi ha 4 cotxes que hi volen entrar, en canvi podràs trobar color taronja al carrer Balmes de Barcelona al matí i tots els carrils plens de cotxes i calent més d'un semàfor per poder passar, però si en aquest cas el color fos vermell, llavors vol dir que segur faràs tard allà on vagis. Per això dic que no s'aplica el mateix criteri.

L'altre tema a tractar, és el temps que posa que es pot trigar. Només l'encerta si no hi ha gens de trànsit, per exemple, tornar a casa per la Ronda de matinada, llavors sí, el temps que diu és el temps que trigaràs. Però com no sigui així, segur que no l'encerta. M'explico. Per anar a la feina, faig un trajecte de 21 Km, a la nit, nit, es pot trigar 25 minuts, quan vaig a la feina, sempre i quan arribi a la Ronda abans de les 7:12h, trigaré 34 minuts, si hi ha alguna incidència, llavors no se sap, pot oscil·lar entre 50 minuts i 1h 30min, però google maps dirà que trigues 40 minuts, tot i la retenció més gran de l'habitual. Si vas a una altra hora passa el mateix. Si a sobre, hi ha les obres salvatges que hi ha ara a la Ronda, els 34 minuts ni per casualitat, 52 minuts en el millor dels casos, però google maps diu que es triga 44 min, de vegades fins i tot diu que 34 minuts, és molt possible arribar a una hora de trajecte i si el trajecte el faig a la tarda en sentit contrari, passa el mateix, diu 44 minuts, quan segur que no baixa d'una hora, quan no més estona.

No ho entenc, si marca obres, accidents i diu temps, per què no pot dir un temps més ajustat? No demano que sigui exacte, però sí més ajustat, doblar el temps és molt bèstia! Quasi preferiria que no em digués el temps.