diumenge, 12 d’octubre del 2008

No n'estic segura.

Ahir vaig anar d'excursió a la Fageda d'en Jordà, si tot molt bònic, com toca per aquesta època i després a la tarda abans de tornar cap a casa vaig parar a fer un volt per Santa Pau, poble singular i amb molt d'encant, medieval que encara conserva la seva muralla.
Tots us demanereu que hi pinten aquestes fotos aquí, doncs és molt senzill. Tot just a l'entrar al casc antic de Santa Pau, així com qui no va la cosa, en mig del carrer, vaig trobar aquest animaló, passejant igual que jo. Li vaig fer les fotos i m'el vaig mirar, però no prou, perque no em vaig fixar en les seves pupil.les.

A mi em va semblar i em continua semblant que és un escurçó, Vipera aspis, però no n'estic segura del tot. Així doncs, si hi ha algú per aquest món que em pugui dir si ho és o si vaig errada, li estaria molt agraïda.







10 comentaris:

Mireia ha dit...

Jo l'únic escurçó que sóc capaç de distingir és el negre. Si vols et deixo el DVD de tots els capítols i a veure si en surt algun com aquest

Joana ha dit...

Mireia:
Tens tots els capítols de l'escurçó negre?Quina afició. Em va fer una mica de cosa acostar-m'hi massa i així enmig del poble!

Striper ha dit...

No li puc veure bé les pupiles pero crec que es una natrix natris o sigui una serp d'aigua.

Martí ha dit...

No sé si es un escurço o una serp vulgar. El que tinc clar es que si em trobo un bitxo d'aquests pasejant, ell a un cantó, jo a l'altre i tots tan amics, però no penso demanar-li de quin color te els ulls!

Joana ha dit...

Striper:
No sé, que la serp d'aigua és molt més gran, aquesta només feia com un pamet i el cap molt ben marcat.

Martí:
Doncs gairebé la trepitjo, era molt petitona. No m'entusiasmen aquests animals. Però paro a mirar-los

Striper ha dit...

Joana a Catalunya existeixen dos serps d'aigua la Natrix natrix i la natrix Maura la maura es inconfundible per un collar groc , la natrix natrix no es gaire gran i imita en aspecte i actuació si es sent amenaçda xafa el cap a terra i bufa imitant un escurço.

Josep B. ha dit...

Joana, m'he mirat a la viquipèdia tant l'escurçó com les serps que deia l'Striper.

ES UN ESCURÇÓ!!!!

Mira-t'ho a la viqui, el dibuix del llom és exacte.

Jordi Xampeny i Cros ha dit...

Hola,
No es un escurçó:
- La pupila no es vertical (primera foto).
- L'escurçó es mes gruixut i no tan estilitzat (segona foto).
- En un escurçó la cua finalitza rapidament.
- L'escurçó te la punta del nas aixecada (tercera imatge).
Es una inofensiva Natrix maura.

Anònim ha dit...

Sóc de Viladrau, i aquesta serp és un escurçó. Son de mida molt petita (pam i mig) i dibuixos molt caracteístics. Tenen un cap triangular. Les serps d'aigua són molt més llargues i grosses.

Anònim ha dit...

Hola

La serp que vas vuere es un exemplar jove de serp llisa meridional (Coronella girondica).Una petita serp que viu a llocs pedregosos mentjant-se sargantanes. No es verinosa i no sol mosegar quan se l'agafa. Si busques al google fotos de Coronella girondica ho veuràs.

Fèlix Amat
Societat Catalana d'Herpetologia