dimarts, 29 de setembre del 2009

LLIBRES

Fa dies o mesos, que no feia una entrada de llibres. Que ningú no pateixi, que he continuat llegint i comprant llibres. Així que faré una recopilació de tot el que he llegit i si m'ha agradat o no. De ben segur que em deixo algun des de l'últim que havia entrat, però que hi farem, no recordo quin va ser l'últim.
EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLES
No està mal, però per tant rebombori com s'havia montat al seu voltant, crec que no hi ha per tant. Del mateix temps de publicació va ser La Lladre de Llibres i hem quedo amb aquest. Aquesta manera d'escriure com si fos un nen el que ho fa no m'acaba de fer el pes. No sóc d'endevinar mai els finals o de preveure'ls, prefereixo que em sorprenguin. I en aquest cas i el vaig ensumar força aviat. Per passar l'estona. Ja sé que no és l'opinió general, però sóc així de rara.
LA SOLITUD DELS NOMBRES PRIMERS
Aquest m'ha agradat i podriem dir "i molt". És la història d'un noi i una noia des de petits i com igual que els nombres primers autèntics estan destinats a estar sols. Els persontages podria dir que no són persones normals, sinó el llibre no tindria cap gràcia.
TRETZE TRISTOS TRÀNGOLS
Són trezte històries, que cal llegir-les totes per entendre el conjunt. M'ha agradat, els llibres de contes m'agraden. És diferent dels altres títols del mateix autor.
L'HOME QUE NO ESTIMAVA LES DONES
Està bé, una història d'intriga. Per passar l'estona. A aquestes alçades, que ja tothom l'ha llegit no cal que expliqui gaire res. La trama i el fil conductor fa que t'enganxis. Que no sigui una gran obra literaria, no vol dir que no m'ho passi bé llegint-lo.
EL FRED MODIFICA LA TRAJECTÒRIA DELS PEIXOS
Com un fenòmen meteorològic, és capaç de fer que un grup de persones aparentment sense res en comú i que mai no s'havien dit més de dues paraules, acabin relacionant-se. M'ha agradat, val la pena. El matemàtic rus, la striper, la parella de gays, la familia en crisi, el pare separat i amargat amb un fill, en són els protagonistes.
EL BLOG DEL INQUISIDOR
Aquest i "El fred modifica..." i " La solitud..." els vaig comprar perque el títol em va fer gràcia o cridar l'atenció.
En aquest està clar el que em va cridar l'atenció, també la ressenya que havia a la contraportada. La relació que s'estableix entre dues persones desconegudes a través d'un blog. Que ningú no pensi marranades. Més aviat és una paranoia. Al principi, és potser una mica pal i no trobava la gràcia i em sabia greu els cèntims que m'havia costat, però després ja vaig començar a veure l'entrallat. Segons l'autor, són converses reals que va trobar a la xarxa.
No és cap obra literària fantàstica i meravellosa, però em va fer gràcia, dues persones desconegudes en llocs desconeguts al davant de les seves pantalles, parlant i explicant-se coses que potser no expliquen a ningú més. Aquest, calia comentar-lo aquí, on sinó?

6 comentaris:

Striper ha dit...

UTots uns bon llibres, si veig que has gaudit força amb la seva lectura.

Jesús M. Tibau ha dit...

el pijama em va decebre un amica; els 13 tristos tràngols, molt bo

Juan Duque Oliva ha dit...

A mi por el título me ha llamado mucho la tención EL BLOG DEL INQUISIDOR.

Un beso

Jordi Casanovas ha dit...

l'únic que he llegit de la teva llista és el 13 tristos tràngols i va agradar-me molt.

Mireia ha dit...

Anem a pams:
NOI DEL PIJAMA.. m'ha fet mandra, LA LLADRE DE... ja saps que ema va agrdar molt
LA SOLITUD..., TRETZE ...EL BLOG DE... no els he llegit.

EL FRED va estar prou bé
LARSON ( els tres) em va agradar

kika ha dit...

el del pijama el vaig trobar facil. em va avorrir una mica per les raons que tu dius.
el del silenci no el vaig poder deixar pero em va fer sentir molt malament tota l'estona.
el del milenium, em va enganxar i em va encantar. com els altres dos de la trilogia.
els dos ultims que anomenes semblen molt interessants.
gracies!