dimecres, 13 d’abril de 2011

COSES QUE PASSEN

En els meus viatges per l'estranger, perque després de diumenge, malgrat no sigui vinculant, és el que tothom vol. He pogut veure com preparen la setmana santa, a Teurel, un cop vaig veure una processó, però no vaig veure aquests guarniments pels balcons. A les escoles de tot Catalunya tenen la vella quaresma i li van tallant cames, a terres murcianes, els nens fan exposicions de passos de Setmana Santa, amb tots els encaputxats i tot.Ja sap tothom que faig moltes fotos, però també sap tothom que de vegades em fa vergonya fer-les per que no es pensin que em vull enfotre. No em vaig poder estar, un póster amb un sant crist sagnant al costat del d'anar de vinos. Aquest pòster del sant crist, no era únic, hi havia per tot el poble un munt de diferents processons de tot arreu, del mateix pal.


I finalment, dos conceptes que per a mi són oposats i no lliguen gaire i desmereixen la qualitat dels seus vins i el títol que ells mateixos es donen a la "redonda", per nosaltres rotonda, que hi ha a l'entrada del poble.

Sembla ser, que en castellà "a más a más" no es diu o no estaria ben dit, això ho hauré de demanar a la meva germana o al meu "jefe", que per alguna cosa són filòlegs. Sembla ser, que quan parlo en castellà, per ells espanyol, s'em nota molt i això que el meu català és de Barcelona! És clar, a ells costa horrors d'entendre, no diuen ni una sola consonant i es mengen síl·labes senceres. Es deuen cagar en mi i en tota la meva familia quan em truquen i els salta el contestador i el missatge és en català, entre nosaltres i fluixet diré que em sembla que ens tenen una mica de mania per culpa d'alguns que van dient pestes dels catalans.