dimarts, 8 de novembre del 2011

LLIBERTAT I INDEPENDÈNCIA

En les dates que som, el títol pot portar a error. La tecnologia se'ns gira en contra. M'explicaré. Tenim els messengers en diferents versions, segons la companyia, feisbuc, tuiter, correus electrònics, GPS i tomtoms, sms, blogs i telèfons i alguna altra cosa que em deixo segur. Ens venen tot això, com que ens dona llibertat, independència. Amb els Iphones, Androids i demés, més val desactivar l'opció de GPS, si no es vol que tot cristo sàpiga on pares. El mateix passa si s'envia un tuiter o un missatge per whatsap.  Tinc la llibertat d'anar on vulgui i estar comunicat amb el món? Una merda, com una casa de pagés! Quan fa quinze o vint anys, marxava de vacances, podia o no trucar a casa i el que era segur, era que ningú no em trucaria, ara no, qualsevol et pot trucar per vendre't qualsevol burrada. Ja no només això, pots estar en el moment més delicat o compromès i et soni el telèfon i ai, pobre de tu si no contestes! les trucades es repeteixen fins que no ho fas i la bústia queda saturada. Tinc independència? Oblidar-se el mòbil a casa, genera ansietat i estar pensant tota l'estona en si algú truca. 

Està molt bé poder parlar amb un amic que es troba a una altra ciutat o país i amb qui no pots quedar per fer un cafè o una cervesa, però ja explicaré jo, el que vull explicar. Amb el feisbuc i similars, qualsevol pot saber on has anat, sense ni tan sols explicar-ho un mateix, per que qualsevol pot penjar una foto d'un i a sobre posar el teu nom. Deu nos en guard! si has anat de festa i no ho has dit a tothom, la resta es pot enfadar i a més, amb qui has anat i a on i per que?

I el que sembla més inofensiu, el blog! Sembla que podríem explicar tot el que ens vingués de gust, és el nostre espai i tampoc. Cal anar amb compte de que expliques, no fos cas, que algú que potser te l'ha fotuda, se senti al·ludit. 

I si tot plegat no fos prou, amics i parents que es poden enfadar amb un per haver fet, anat o dit. Cal afegir, que les empreses, si busquen gent per treballar, miren si ets o no al feisbuc i les empreses entren a mirar si els seus treballadors són a tots aquests llocs i tenen blog i que hi posen. És tan fàcil com posar el nom al buscador. Potser tots aquells que us heu posat un àlies i amagueu la vostra identitat heu fet la mar de bé i la resta hem estat uns passarells.

2 comentaris:

malpensat ha dit...

Desconfia. La desconfiança et portarà a la llibertat.

Carles Casanovas ha dit...

Cal no barrejar la malfiança i la prudència. Cada cosa al seu lloc.