dijous, 22 de maig de 2014

Volen dir control

Quan estava a l'altra feina, ja fa dos anys i mig que em van acomiadar i dos que estic a la nova, vaig patir el programa informàtic que servia o serveix encara per poder reportar tota la feina i que es fes més fàcil la feina als empleats i s'unifiquessin tasques i formats i que tothom ho fes igual i que qui ho ha de gestionar ho tingui més fàcil. Vam patir aquell programa molt, nosaltres li deiem el programa, era una intranet o el puto programa, segons el dia. Passaves l'informe diari, feies les comandes de mostres, les despeses i podies enviar missatges. Poden vendre-ho com una eina per fer la tasca més fàcil, però no deixa de ser control, que cal tenir, d'acord. 

Quan vaig començar a treballar en aquesta altra empresa fa dos anys, em vaig quedar parada de saber que l'informe se li havia de fer arribar al "jefe" cada dia, cap problema, normal, però dic fer arribar, per que cada un li fa arribar com vol o pot, m'explico, un li envia per fax, el full de paper escrit a ma i li passa un fax, un altre li envia per correu postal, un altre li escriu un mail i li fa en el cos del missatge, no hi ha cap sistema unificat, una plantilla igual per tothom on posar uns ítems i unes observacions? No. Tampoc no hi havia cap fitxa per poder tenir la informació bàsica. En aquest cas, vaig optar per fer-me una fitxa en un excel, una cosa ràpida i senzilla que fes el fet i a l'espera que algun dia en farien una. Pel que fa a fer arribar la informació diària al "jefe", vaig creure convenient fer un word cada dia i explicar-li que havia fet i que havia hagut, després vaig canviar a un correu amb l'informe al cos del correu, el "jefe" no es mirava els adjunts i si volia res, calia que li posés al cos del correu. Però, el "jefe" es queda l'informació i no la gestiona, de manera que em cal enviar un correu o trucar a qui li he demanar el que sigui que cal que s'ha d'enviar o fer i aquesta persona demanar autorització al "jefe". Complicat, oi? o més aviat pleistocènic!. Ara de fa dues setmanes, estem en una prova pilot amb uns formularis web, buf! quins formularis! i quina quantitat de formularis! Ep! i que no se t'oblidi posar res per que llavors ja has begut oli si l'has enviat, no el pots modificar per que no hi pots accedir, ni tan sols saber que has demanat o fet. Però, el més divertit de tot plegat, és que he de fer el que ja feia i els formularis i on fins ara amb un correu i una trucada com a molt, ja estava enllestit, ara calen tres formularis. Diuen que la herramienta es necesaria para un correcto funcionamiento y que todos lo hagamos igual, això pot estar bé si la cosa és àgil, però és feixuga i porta més feina. Jo li dic voler controlar encara més.

Si, tenim en compte que em fa l'efecte que sóc la més "jove" de l'equip comercial i que totes aquestes coses m'agraden i em fan gràcia, una companya, quan van canviar els telèfons a android, no sabia com anava, com ho deuen estar passant els altres, sobretot el que li enviava els informes per fax!