dimarts, 13 d’octubre del 2015

Sra. Ada Colau

Fa dies que al meu poble tenim una flamant nova alcaldessa, la Sra. Ada Colau. Tothom la va votar molt content i amb moltes ganes per fer coses. En un principi semblava que anava a fer moltes coses, tampoc puc dir que les faci o que no, no miro ni llegeixo notícies. El que sí que puc dir, és que aquesta senyora, que se les donava i se les dona de ser com tots, no ho és ni ho ha sigut mai, em sembla a mi. En el meu poble, es pot dividir al personal segons el seu barri d'origen, no és una novetat, però això es tradueix en una discriminació cap els dels barris més desafavorits i si aquesta senyora abans de ser alcadessa es va mullar pels que tenen hipoteca, no sé quina era la seva situació, ni tampoc m'importa gaire. El que a mi m'importa, no és el tema de les hipoteques, m'importa un bledo! Com estan les hipoteques, si va haver gent que es va endeutar i no pot pagar, probablement van estirar més el braç que la màniga. En aquest camp, una servidora, no es va embrancar, simplement per que no tenia necessitat i per que en el meu poble, una persona sola no es pot embrancar en una empresa d'aquesta volada i sort que no ho vaig fer, ara no podria pagar-la tampoc.

Us preguntareu doncs on està la meva emprenyamenta! Normal, jo també us demanaria que us passa. Em sento marginada, menystinguda, utilitzada i no sé quants adjectius més que podrien expressar el meu malestar. El meu barri, és un barri considerat dels afores i que queda lluny de tot, sóc de Nou Barris, un barri de gent normal, però no és històric, es troba entre Sant Andreu i Horta, aix! Això sí que són barris! Es poden fer amb Gràcia! Tenen història! Molta gent del meu poble, no saben ni on para això de Nou Barris. On rau el meu malestar per considerar-me menystinguda? En el tema cotxe, digueu-me frívola, superficial i banal, ja ho sabeu que ho sóc, no és pas el primer cop que ho dic, amb tants problemes importants que hi ha i jo aquí queixant-me d'on es pot o no aparcar el cotxe.
Per tothom és sabut el problema d'aparcament del meu poble, no és una novetat, que tenim transport públic per poder anar d'un lloc a un altre, sí, però de vegades pots necessitar o et ve de gust o et dona la gana anar amb cotxe per motius que no importen a ningú. El tema cotxe, és un tema que sempre m'ha regirat molt, els de Barcelona que vagin amb metro, els de fora, poden venir en cotxe i col.lapsar el meu poble! El meu poble, on Jo pago els meus impostos.
A Nou Barris, som tan desgraciats, que no tenim ni zona blava ni verda, on es beneficien els residents de la zona. Que ningú es pensi que a Nou Barris és fàcil aparcar, NO! Jo pago una plaça de lloguer per deixar el cotxe, no hi ha zona verda per a residents. Jo pago el meu impost de circulació, que no és pas més barat que el d'una altra barriada on sí tenen zones d'aquestes. Ho explicaré més clar per si encara hi ha algú que no ha entés el que vull dir. Suposem un resident de la zona del Born, Gràcia, Eixample, que tingui un Peugeot 206, que paga un impost de circulació de quasi 70 euros, es beneficia d'unes zones verdes on jo no puc aparcar si vaig en aquests barris, però fem ara el camí invers, ells poden venir al meu barri i aparcar on els hi plagui, si troben lloc, i em poden treure el lloc a mi, per que a Nou Barris no tenim aquest benefici i tots estem pagant el mateix impost, i no diré ja si es tracta d'algú de fora del meu poble! No ho trobo just! De fet, no és que no ho trobi just, és que no és just! Som ciutadans de segona, tenim les mateixes obligacions, però no els mateixos beneficis. Apa ja m'he esbravat una mica!!!!