diumenge, 28 de febrer del 2016

De los mios mal decir, pero no mal oir.

En aquesta entrada em sembla que barrejaré coses, però és difícil separar i posar en arxius independents les coses que ens passen.

Conegut per tothom és que sóc d'un poble una mica gran, Barcelona i sovint no es poden separar les actuacions de la població i d'un mateix.
Faré meva la dita castellana que he fet servir de títol. Sóc barcelonina de soca-rel, hi he nascut i fins a dia d'avui, hi continuo vivint i pagant els meus imposts, la qual cosa, em sembla que em dona un dret que als forasters, com em passa a mi en els seus pobles, tinc i ells no. Per tant, jo puc criticar la meva ciutat i ells haurien d'estar-se de mal dir, d'una ciutat i dels seus habitants, que no fan fàstics als altres ni els hi diuen que no vinguin, ni es fiquen amb ningú. Però, els de Barcelona, ens les sentim dir de tots els colors, tant quan anem fora, com a casa nostra, com podeu viure aquí! i coses per l'estil. Un aspecte molt habitual, és que tothom pugui parlar malament del trànsit. Jo vaig en cotxe, a quasi tot arreu i el que ve de fora també, per que m'han d'obligar a anar en transport públic? Que vagi en transport públic el que ve de fora, sé que és una postura egoista, però per que el senyor o senyora, que ve de Sabadell per dir un lloc, agafi el seu cotxe i faci ús dels carrers, aparcaments de la meva ciutat, jo no puc, ells tenen el mateix dret que jo a casa meva i sovint, en altres poblacions, els de fora no tenim els mateixos drets en qüestió d'aparcaments per posar un exemple. M'he adonat, des que he tornat a treballar, que molts cotxes usen la ronda de dalt del meu poble per passar-hi, no són cotxes que es queden a passar el dia a Barcelona, són cotxes que passen per la ronda per anar del Vallès al Baix Llobregat per exemple. És complicat parlar d'això, molta gent no hi està d'acord i sóc titllada d'insolidària, però quan hi ha una vaga salvatge com ha estat aquesta setmana i un recorregut de 20 minuts a les 11 matí, que es transforma en 40 minuts en hora punta a les 8 del matí, es pot arribar a transformar en 1 hora i 45 minuts, fa que la meva comprensió en vers la resta que no són els meus veïns de ciutat, me la porti fluixa i m'emprenyi i  molt. 
L'ajuntament i l'empresa de transports tampoc no em són gens simpàtics, els uns per que fan la vaga, sigui quin sigui el motiu i l'ajuntament... no diré res, per que es pensa que som idiotes i fa perfomances amb camionets d'aquells de barcelona neta i altres comparses al lateral de la ronda per acabar de col·lapsar més si això és possible i llavors apareix un núvol de pols sahariana i provoca un episodi de contaminació i en plena setmana de vagues i tots parats i atrapats en un col·lapse, ens provoquen amb lectures als panells informatius de la ronda, UTILITZEU ELS TRANSPORTS PÚBLICS!!!!!
Que se'n vagin tots a cagar!!!!!



1 comentari:

Anònim ha dit...

Exacte, els de Sabadell venim a fer embussos a Barcelona perquè els embussos de Sabadell no son prou bons i ens encanten les retencions de Barcelona, son precioses! Una delícia!