dilluns, 8 de juliol del 2024

Què fem amb el turisme?

 És un tema controvertit i posicionar-se, potser més i tot. Al meu poble, Barcelona, ja fa uns quants anys que s'ha tornat una mica molt turístic. Això vol dir, que costa molt anar per segons quins llocs i de vegades fa una mica de mandra baixar al centre. Baixar per les Rambles, és impossible i els barcelonins, només les travessem o fem trams molt curts per anar d'un lloc a un altre i com això molts d'altres llocs. La gent que viuen en el trajecte dels busos que van al parc Güell, es queixen, els del Raval... aquells no es queixen, no poden, no fos que els fessin fora, no estan en situació de queixar-se. Els de Gràcia també, els de l'Eixample "más de lo mismo". Els del Carmel. 

Tothom es queixa, que si les botigues de records fan fora els botiguers de botigues pel personal indígena, que els autobusos van plens de forasters i la gent va atapeïda, que els bars i restaurants estan pensats pel turista, els pisos turístics. Digue'm que sí, que és veritat tot això i que les queixes poden ser fonamentades i reals, però ens hem plantejat mai tots plegats, sobretot els que més queixen, quan nosaltres som els turistes? Pose'm per cas que anem a una gran ciutat, París, Londres, Berlín o no tan gran, però molt turística, Florència per exemple. Algú s'ha posat a la seva pell? Algú s'ha plantejat no agafar el metro o l'autobús a Londres o París, no llogar un pis a Berlín o Florència? Només pel fet de que els parisencs, per dir, sortiran de la feina i es trobaran el metro a petar? O no llogar un pis a Berlín per que els berlinesos no tindran un pis assequible?

Potser hi ha algú, una minoria, que sí que hi pensa, però, deixarà d'agafar el metro o el bus? ja ho dic jo, no, agafarà el metro que toqui. Els que no s'ho plantegen, la majoria, està clar que també. Tots som indígenes i turistes sempre en algun moment. 

Parlar de com ens agradaria que fos el turisme, és un tema i com s'ha de gestionar també. El turisme, és font de diners i llaminer i tothom vol un tros del pastís. No sé com s'ha de fer, no en soc saberuda de gestionar això, però el que sí tinc clar, és que no podem prohibir que agafin el bus o que no surti al google maps un bus concret per reservar-lo per la gent del barri, collons! em prohibeixen a mi també agafar-lo, en aquest cas, la solució la veig jo fins i tot! Posar més autobusos i amb més freqüència de pas. Per què no podem fer allò que no voldrem que ens facin a nosaltres quan anem a casa d'un altre.