dimarts, 3 de novembre del 2009

LA TIETA CIBERNÈTICA

Amb el títol, que ningú pensi que sóc jo. Els meus nebots ho podrien dir, però no és el cas. D'aquella manera, però encara sóc capaç de moure'm per la xarxa i provar coses sense que em suposi un gran drama.
Suposo, que és un homenatge a la meva tieta. Tinc una tieta cibernètica. No tindria cap mena de gràcia, com dic abans que el meu nebot ho digués de mi.
La gràcia en la meva tieta, com ja us podeu haver imaginat tots, és que aquestes coses de les noves tecnologies li han agafat una mica gran. És la germana gran de la meva mare i fa tot el que ni ma mare, ni l'altra tieta que encara és més jove, no han fet mai, ni tan sols han tingut pensada de fer-ho. Durant molts anys va estar vivint a Suïssa i per això, no només parla el francès, sinó que també el llegeix i l'escriu i a més entén l'italià i alguna cosa és capaç de dir. Quan va tornar aquí, ja jubilada, va decidir que volia aprendre a nadar i va anar a fer els seus cursets per aprendre. Va anar a classes de català, per aprendre a escriure'l i saber més coses del nostre país. Es va treure el carnet de conduir, quan la meva mare i l'altra tieta, s'excusaven en que elles no se l'havien tret perque no el necessitaven i no havien volgut, quina barra! la meva mare, que de tota la vida, ja amb el meu pare primer i després amb nosaltres sempre va frenant, jo li dic que un dia trencarà el fons del cotxe de tant apretar, i compte amb aquell, vigila l'autobús! A part de llegir sempre i escoltar música i estar enterada del que passa i anar a concerts en el seu poble.
Doncs ara, ha entrat en el camp de les noves tecnologies. Ha anat a curset d'informàtica i ja té connexió ADSL, correu electrònic, està en el faceboock, xateja (que en francès es diu clavardage) i parla per l'skype, i com que un dia, quan va venir a casa, va veure que estava parlant per la webcam, li va fer molta gràcia i ja hem comprat la càmera per que pugui parlar i veure's per l'skype amb els meus cosins i els seus nets, escampats pel món.
Em va costar molt trobar la càmera web per l'ordinador, perque és un mac i una versió una mica antiga, però ho vaig aconseguir. Va venir un dia a casa i vam instal·lar la càmera i ho vam aconseguir, que és un mac, jo que sóc de PC i que parla francès. Però ho vam aconseguir i tret d'algun dia que em truca per demanar que no li va l'skype o com descarregar una foto que li han enviat per correu electrònic, ara a casa per parlar amb la meva mare ho fa per webcam, he d'estar jo, que ma mare seria capaç de desconfigurar l'ordinador i esborrar el disc dur i no es recordaria de res.
Així, que quan algú diu que aquestes coses són per la gent jove, no us el cregeu pas. Ara, quan hi ha alguna cosa, que s'em resisteix o és una cosa nova hi poso la banya i penso en la meva tieta cibernètica!

7 comentaris:

Jordi Casanovas ha dit...

Només li falta obrir un blog ;)

kika ha dit...

no hi ha res com tenir-ne agnes....la resta és fàcil! :-)

Striper ha dit...

Quina tieta mes guay.

Mireia ha dit...

a qui deus haver sortit?

Dani ha dit...

Això no ho entenc, qualsevol que hagi viscut a Suissa, Holanda, Alemanya...es més espavilat amb mes inquietuds culturlas, es a dir que està menys adormilat que esl españolitos o catalanitos de a pie, es curiòs.
Bé no se igual en el fons el que passa es que l'emigrant es algú inquiet de mena i al contrari passaria igual...en fi segur que hi ha alguna tesi al respecte.

adnaloy ha dit...

Molt bé per la teva tieta, tot un exemple. Es un plaer que hi hagi gent gran així, amb ganes d'aprendre, de fer coses, d'anar avançant i d'estar al día. CHAPEAU!

Joana ha dit...

Jordi:
Espera que li expliqui i que tingui una mica més de soltura amb el teclat per escriure! Tot arribarà.
Kika:
Si, es tracta de tenir ganes. però perque uns en tenen tantes i d'altres gens?
Striper:
Però és la única.
Mireia:
Si, però qui em pica per fer-ho?
Dani:
Potser si que tenen més inquietuds o simplement que la necessitat, en trobar-se sols els ha fet espavilar.
Adnaloy:
Millor que estar-se escarxofada al sofà mirant programes d'aquests!