dijous, 8 de març del 2012

Nens!

L'Oriol no sap fer l'ullet i per poder-ho fer, cal que es tanqui l'ull amb el dit. A l'Albert, li agrada disfressar-se, malgrat no ser carnestoltes i també jugar amb les joguines del seu cosí Àlex.
Avui han estat per casa, ara estic reventada, com sempre quan venen, si agafo a un, l'altre també vol, així que puc estar asseguda amb tots dos a la falda o que de cop vinguin tots dos a l'hora a tirar-se al damunt per fer una abraçada. Si un vol veure que hi ha als fogons, l'altre també i així tot.
Tots dos parlen..., que no sé a qui es deuen assemblar! L'Albert, va començar a parlar de ben aviat, va començar P3 l'any passat, expressant-se amb tota correcció i l'Oriolque ha començat P3 aquest any, també parla i s'expressa perfectament.
Per que explico això? La que cuida a la meva mare, té 3 fills, i el més petit té l'edat de l'Albert, fan P4 enguany. Aquesta setmana, resulta que no té ningú que li aguanti el nen a les tardes i el porta a casa. No és molt normal, portar els fills a la feina, però si ella fa la feina i el crio no destorba, a mi no em fa res. Aquest nen, no parla, si, fa P4 i no parla, només gruny. Avui, m'ha fet una mica de llàstima, per que ella s'ha quedat al·lucinant, quan ha sentit a l'Oriol, que no callava i que s'entenia a la perfecció el que deia, a més de construir les frases correctament. M'ha dit: "Como habla!" I no ha sentit a l'Albert en plena acció, per que havent gent que no coneix, és més vergonyós. Li he demanat, que era el que li passava al nen, m'ha dit que als nou mesos, el nencomençava a parlar i que a l'escola bressol, deuria passar alguna cosa i va deixar de parlar i no ho sap que té, no l'han portat al metge. Com algú, té un fill que farà cinc anys i que no parla i no mou cel i terra? L'Albert i l'Oriol, han vist alguna cosa estranya i un mirava els dibuixos del 3XL i l'latre jugava amb les seves coses. Amb el nen aquest no han interactuat, però ell tampoc ha fet cap intent de comunicar-se amb els nens. No en sé de psicologia, però avui que estaven els meus nebots, m'ha semblat que aquest nen sembla que no només té un problema de parla, m'ha donat la sensació que hi ha alguna cosa més.



1 comentari:

Pons ha dit...

si els pares no es preocupen per un nen que no parla, el més estrany de tot son els pares...